top of page
hoe wit

Hoe wit worden mijn tanden?

Afhankelijk van de conditie van het gebit. Hoe meer je geneigd bent tot gele tanden door eten, drinken of roken, hoe sneller je resultaat zult zien. Met van nature donkere tanden duurt het langer om effect te zien.
Mensen denken vaak dat bleken de tanden “witter” maakt, maar dit is een misvatting. Bleken onttrekt kleurstof uit de tand die in de loop van de jaren is opgebouwd door o.a. roken, kleurstofhoudende dranken en bepaald voedsel en maakt je tanden dus lichter. In feite worden door bleken de tanden terug gekleurd naar de basiskleur welke je ooit had (denk terug aan de tijd dat je een jaar of tien was) Ieder mens is anders en dus ook elk resultaat.Het gevolg is dan ook dat de een meer of andere behandelingen nodig heeft dan de ander Wees hierbij ook zelfkritisch want MOOi by Dona verrichten geen wonderen, wel kan er enorm goede resultaten behalen worden.

Hoe lang

Hoe lang duurt het effect? 

De effect kan tot 6 maanden zichtbaar zijn. De duur varieert afhankelijk van uw levensstijl. Hoe meer gekleurd voedsel endrankjes u eet en drink of rookt hoe sneller de tanden weer geler zijn. 

langer

Kan ik het effect langer laten duren? 

JA ZEKER !!! 
de Onlysmile teeth whitening powder;  het is de ideale nazorgproduct om de effect te behouden, Het maakt ook de tanden 2 tinten lichter !! binnen 2 weken, verdwijder tantplak  beschermt het glazuur en versterkt je tanden. 

verstandig

Waarom is het verstandig om Onlysmile teeth whitening Powder te gebruiken ? 

De OnlySmile® tandenbleekpoeder helpt je hierbij. Het reinigt de ruimtes tussen de tanden, verwijdert effectief tandplak en verwijdert tandverkleuring. Uw tanden stralen in een natuurlijk, gezond wit! Vooral aanbevolen voor rokers, liefhebbers van rode wijn en koffie.

poetsen

Moet ik mijn tanden poetsen voor het blaken?

Tanden poetsen voor het bleken kan altijd alleen mag er geen tandenpasta gebruikt worden.  Dus poetsen alleen met water.

Letten

Waar moet ik op letten na de behandeling?

De eerste 2 uur alleen water drinken en roken vermijden.
Daarnaast wordt het afgeraden om de eerste 24 u voeding te eten die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals aardbeien, kersen, koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomaten ketchup.

iedereen

Kan iedereen de behandeling doen? 

Zwangere of borstvoeding vrouwen en kinderen jonger dan 5 jaar mogen de behandeling niet doen. Het heeft ook geen effect op implantaten, kronen en vullingen. 

bijwerkingen

Zijn er bijwerkingen? 

Nee u zult geen pijn  ervaren en beschadigt het glazuur of het tandvlees niet. 

hoe vaak

Hoe vaak kan ik de behandeling doen? 

U kunt de behandeling zo vaak als u wilt en op elk gewenst moment herhalen. 

schadelijk

Is het tanden bleken schadelijk voor mij tanden? 

Professioneel bleken wordt meestal gedaan door de tandarts, terwijl in de salon cosmetisch gebleekt wordt. Beide methoden gebruiken waterstofperoxide om de tanden lichter te maken. Het belangrijkste verschil zit echter in de concentratie van het actieve ingrediënt. Als cosmetisch bleek salon mag je echter maar  0,1 procent waterstofperoxide gebruiken. Tandartsen gebruiken meestal een gel met een concentratie van 15 tot 35 procent waterstofperoxide.

In het huidige onderzoek is men het er over eens dat peroxiden op zich geenszins leiden tot schade aan glazuur of dentine. Demineralisatie, etsen en dergelijke kunnen worden uitgesloten als bleeksystemen worden gebruikt volgens de instructies van de fabrikant.

De dosering voor de salon is zo laag dat er bij correct gebruik geen risico op beschadiging bestaat. Als je vaak bijzonder gevoelige tanden hebt of als je verwondingen in de mondholte hebt, raden we je aan om vooraf door de tandarts te laten onderzoeken.

Wat is waterstofperoxide?

Waterstofperoxide, ook perhydrol of chemisch H202 genoemd, is een lichtblauwe vloeistof die in verdunde vorm kleurloos is en een breed scala aan toepassingen kent. Door zijn oxiderende karakter heeft waterstofperoxide krachtige blekende en desinfecterende eigenschappen. Daarom heeft waterstofperoxide zich in de professionele geneeskunde en tandheelkunde bewezen.

In de cosmetische industrie wordt het gebruikt als bleekmiddel voor haar en tanden, maar ook om permanente golven te fixeren.

Om de tanden witter te maken, wordt meestal waterstofperoxide op de tanden of een spalk in de vorm van een gel of pasta aangebracht en vervolgens ongeveer een half uur gelaten. Het waterstofperoxide oxideert de kleurstoffen die in de tanden aanwezig zijn en lost ze zo op, wat uiteindelijk de tanden witter maakt. Naast het bleken van de tanden heeft waterstofperoxide ook het voordeel dat het bijdraagt ​​aan de sterilisatie van de mondholte en het voorkomen van gingivitis en bacteriële plaque. Dit is precies hoe onze OnlySmile tandbleekgel werkt.

H2O2 is niet giftig en niet brandbaar, maar werkt sterker in hogere concentraties dan in lagere concentraties. Volgens Richtlijn 2011/84/EU wordt voor cosmetisch gebruik een concentratie van minder dan 0,1% waterstofperoxide voorgeschreven. Deze hoeveelheden worden als ongevaarlijk beschouwd.

Het gebruik van hogere concentraties kan schade aan de luchtwegen, ontsteking van de slijmvliezen en longoedeem veroorzaken. Duizeligheid, krampen en problemen met de bloedsomloop.

OnlySmile is een Duitse leverancier van cosmetisch tanden bleken. Al onze gels en poeders worden uitsluitend in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd en zijn daarom onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles.

waterperoxide
hoe oud

Vanaf hoe houd mag ik mijn tanden bleken? 

Het tanden bleken in de salon is zo veilig dat in theorie zelfs kinderen vanaf 5 jaar zouden kunnen bleken. Maar dat is vaak niet nodig  en de tandwisseling ervoor zorgt dat de melktanden met eventuele verkleuring er gewoon uitvallen. De tanden die volgen zijn in het begin van nature wit en verkleuren meestal pas in de loop van de jaren.

Bovendien consumeren kinderen minder kleurstoffen. Je mag thee drinken, maar geen koffie of rode wijn. De risico op tandverkleuring is dan ook veel lager dan bij oudere groepen mensen.

Het wordt pas echt interessant voor kinderen die de puberteit hebben bereikt en ontevreden zijn over de tandkleur. Wel is toestemming van ouders/verzorgers nodig tot 16 jaar.

bottom of page